Alice

Hartelijk dank. Finish.

Heel hartelijk dank voor je geweldige ondersteuning! 

Lees (en kijk) mee hoe dat is gegaan tot en met de finish, in mijn dagboek hieronder bij de Updates! 

Vandaag 6 nov. is de Klimaatmars in Amsterdam. En gelukkig gaan we door met vele stappen in de goede richting...


Beste mensen, 

Ik ga lopen voor het goede doel. Willen jullie mij steunen! Dan zorgen we samen met Greenpeace voor een duurzamere wereld.
Vorige week kreeg ik de oproep van Greenpeace om voor hun sponsoractie 40 km te lopen. Met duizend mensen het rondje van 40.000 km om de aarde lopen. Na de publicatie van het IPCC rapport, dacht ik, we kunnen er niet meer omheen, we móéten hier en nú die CO2 uitstoot aanpakken, allemaal. Er moeten individueel en in de politiek stappen gezet worden. Dat wil ik zo graag … maar dat lukt me niet ... na lange tijd ziek zijn.  
Totdat ik me realiseerde dat we, desnoods, kleine stappen moeten zetten voor de toekomst. Onze kinderen, en kleinkinderen, de toekomst, dáár gaat het om. Dus ik heb me met een flinke dosis aan zelfoverschatting aangemeld. Veel geleerd van de kinderen!!! 
In het voorjaar heb ik de revalidatie afgesloten met 10 minuten lopen. Jawel, en nu op naar de 40 km. Ik ga de komende 50 dagen, elke dag gemiddeld 13 minuten lopen. Dat kán ik - denk ik - samen met een paar maatjes, voor als het me niet lukt... Mijn doel is samen 1000 euro op te halen voor Greenpeace. Ik trek mijn zevenmijlslaarzen aan en ga er voor. En als jullie mij steunen, dan zorgen we samen met Greenpeace voor een duurzamere wereld. Doneer alsjeblieft, ik houd jullie op de hoogte. Dank!!! Alice

My Updates

Dag 48, 49 en 50 68.850 meter

Thursday 7th Oct
De laatste dag van mijn actie.  Het doel van 40 km. met meer dan 28 km. overtroffen. Mijn doel van 1000 euro voor deze goede actie van Greenpeace bijna gehaald, met 965 euro. 
Lieve mensen mede namens Greenpeace héél erg bedankt!
Liefs Alice

Dag 47 We zijn er bijna..

Monday 4th Oct
Na 1700 stappen, een glimlach op de boom in het park. 

Dag 44, 45 en 46 Nog één week tot de Dag van de Duurzaamheid (10-10)

Sunday 3rd Oct
Terwijl ik met mijn oudste broer deze forest run, niet rende, maar  wandelde, kwamen we deze prachtige Napolitaanse Cyclamen tegen. Verscholen in de bosjes vlak naast een plek van een verscholen zwerversplekje. Ben de 60 kilometer ruim gepasseerd. 
Nu nog mijn streven om mijn doel voor deze actie van 1000 euro te halen. Ben er bijna. Nog een week te gaan. 

Dag 41 en 42 en 43 Mindfull naar de 'Andere kant van de wereld'

Sunday 3rd Oct
5200 meter.. in drie dagen. En mijn zeer geliefde nicht verhuist naar de andere kant van de wereld. Naar Nieuw Zeeland. Tja dan moet ik nog even doorlopen.. Maar ook daar ga ik een een keer komen. Niet te voet maar deels met de Trans-Siberische spoorlijn, verder naaar Singapore en dan de boot.. Duurzaam en met veel tijd als 65 plusser. Mindfull heet dat tegenwoordig.
Maar voor nu dus 5200 meter in drie dagen. Fijn, de reiger zit weer op zijn/haar vertrouwde plek.

Dag 40 Tuinen van West

Monday 27th Sep
Prachtig verjaardagsboeket gekregen! 
Wederom redelijk goed gelopen op deze veertigste dag. Inmiddels ruim 50 kilometer gelopen en nog 35 euro te gaan.. voor mijn doel van 1000 euro, voor het goede doel om de bossen te beschermen. 

Dag 39 www.artis.nl/nl/ontdek/collectie/

Monday 27th Sep
In Artis staan ruim 200 verschillende bomen. Sommige bomen zijn zelfs ouder dan Artis zelf. De 'eetbare' tuin wordt steeds mooier. Heel veel stappen gezet vandaag! 
www.artis.nl/nl/ontdek/collectie/ 
(beelden, bibliotheek, dieren, bomen, planten, struiken, monumenten, insecten, vlinders, microben en zo voorts..)

Dag 38 Mijn liefste helpende handje

Saturday 25th Sep
Mijn grootste inspiratiebron! Lucie en ik liepen samen 1500 mtr. Geen topscore vandaag.  Maar met dit handje kan ik er weer tegenaan.

Dag 37 Hoop

Friday 24th Sep
Deze voetjes van Lucie zijn 7 maanden en een week oud. Ze maken nog geen stappen, maar zijn al druk aan het oefenen. Vandaag gaf ze me met haar glimlach de grootste support denkbaar. 
Het gaat om de toekomst voor haar. En daar kunnen en moeten  wij, hier en nu, wat aan doen. Ben dankbaar voor alle hulp aan deze actie van Greenpeace.

Dag 36 Polder de Ronde Hoep

Thursday 23rd Sep
Vriendin Anne nam me mee naar de Waver. Wat een mooie plek is het toch om even uit te waaien én ... om te lopen voor de actie voor Greenpeace. 
Vandaag 1600 meter langs de oude Waver. De koeien doen het elke dag. De stier (helemaal achterin) ligt met z'n magnifieke reet naar ons toe. Une certaine distance, daar houdt hij van.

Dag 35 Teun de Jager

Wednesday 22nd Sep
Kreeg het advies om naar de hondenweide te gaan... Heerlijk om naar de honden en hun gedragingen te kijken. De rozentuin werd onder handen genomen door een groep vrijwilligers, die hun werk deden onder toeziend oog van het beeld 'Teun de Jager' van Bronner. 
Wie weet haal ik nog wat op voor Greenpeace.. 

Dag 34 Regenboog

Tuesday 21st Sep
Bij mooi weer is er door de nevel van de  Vondelfontein ook vaak prachtige regenboog te zien. Er is nog een grote fontein, maar dan om van te drinken. Maar die doet het niet! Maar ja, de zwervers die er vaak zitten drinken geen water maar bier.
De familienaam van mijn moeder was Fontijn. Ik snapte als kind dan ook niet dat het bij het dictee fout werd gerekend. 

Dag 33 Het is gelukt!

Monday 20th Sep
Vandaag, samen met Lucie, de 40 km. gehaald!
Niet zoals de prachtige gazelles, die schijnbaar moeiteloos, dagelijks door het Vondelpark rennen. Maar stap voor stap.
Maar ik moet nog even door... Tot ook dat andere doel van 1000 euro voor Greenpeace is opgehaald. 
Nog 35 euro.. dus dat gaat hopelijk ook lukken.


Dag 31 en 32

Monday 20th Sep
Dit weekend bij de oude Waver gelopen. Oplaadsnoertje voor de mobiel vergeten. Dus deze keer geen foto's helaas. Terwijl het daar zó mooi is.  Maar dat zorgde er wel voor dat ik iets meer meters heb kunnen lopen.

Dag 30 Herfst

Friday 17th Sep
Jawel de 35 kilometer gepasseerd!! Nu nog die laatste 35 euro.. om het doel te halen. 
Vanochtend was de herfst stilletjes het park binnengekomen.
De hele laan met bomen had al bruine bladeren. Ziek? Of gewoon herfst. 
Ben daar geestelijk nog eigenlijk helemaal niet aan toe... Het zag er trouwens wel mooi uit. Maar nu het vrijdag namiddag zonnetje weer gaat schijnen, drink ik lekker een vrolijke Nongrone! Feestelijk begin van het weekend.

Dag 29 Picasso "Figure Découpée" Vogel of Vis?

Thursday 16th Sep
In mijn herinnering waren er vroeger ook gekleurde vlakken. Maar dat was wellicht een persoonlijke aanvulling van een Amsterdammer. 'Vogel' maar ook wel 'Vis met pootjes' genoemd. Als je erom heen loopt is de achterkant nogal vlak, egaal en saai. Maar dan zie je de contouren juist weer goed. Ik zie er, als ik m'n ogen een beetje dichtknijp, en aan Picasso denk, het silhouet van een stierenkop in met twee grote hoornen er bovenop. Geeft niks.

Dag 28 Elfenbankjes

Wednesday 15th Sep
De elfenbankjes zien er zo uitnodigend uit. En dan weer doorrrr.. , het lopen gaat niet makkelijk maar er is vooruitgang!
Dankbaar met alle elfjes die met de actie helpen!

Dag 27 Rood besje

Tuesday 14th Sep
Vandaag in het ochtendgloren de greenwalk samen met een vriendin gedaan. In de groene Taxus straalde een mooi felrood besje ons tegemoet. 

Dag 26 Groot, groter, grootst...

Monday 13th Sep
Daar word ik een beetje stil van. 
Deze boom is al meer dan 150 jaar oud. Waarschijnlijk geplant toen het Vondelpark in 1864 aangelegd werd. 
Dus die zou héél wat te vertellen hebben als ze zou kunnen praten.

Dag 25 Lusthof voor wormen

Monday 13th Sep
Vandaag weer een stapje vooruit gemaakt gelukkig. (1600 mtr.) (totaal 27,7 km.) En zo fijn dat er ook nog steeds steun komt voor de laatste loodjes. Geweldig.
Hier een intrigerend bouwsel met vele laagjes. Hoeveel wormen zouden er nou in zo'n wormenhotel wonen? 

Dag 24 Onbewoond eiland

Saturday 11th Sep
Vandaag ging het wat minder dus ook iets minder gelopen. Maar eindelijk het centrale punt in mijn loop vast gelegd. Een onbewoond eiland. Midden in Amsterdam!

Dag 23 Helpende hand

Friday 10th Sep
Dank voor jullie steun!!! We zijn er bijna. Echt geweldig.
Met vele helpende handjes komen we een heel eind.

Dag 22 Koeweide in het Vondelpark

Thursday 9th Sep
Het Vondelpark heeft een Koeweide, maar dan zonder koeien. Die stonden hier vroeger. Nu is het een oase in de stad. Vroeger kwam ik hier met m'n klas, op afspraak en dan hadden we hier in de natuur, de topdag van het schooljaar. Vandaag hiernaartoe gefietst voor mijn greenwalk. 

Dag 21 Silhouet

Wednesday 8th Sep
Ooit een magnifique boom, die veel heeft meegemaakt. Er zaten stelletjes aan haar voet, er werd tegenaan gepist door honden en mannen, vele vogeltjes streken neer met uitzicht op het Vondelpark. En nu is het nog elke dag een prachtig silhouet van vergane glorie.

Dag 20. Over de helft!

Tuesday 7th Sep
Vandaag in totaal 21 kilometer gelopen. Nog 19 kilometer te gaan. 
Nog 30 dagen tot de Dag van de Duurzaamheid!

Dag 19 Liefde

Monday 6th Sep
Tja er is volop liefde in het Vondelpark. Van de slotjes op de brug, de selvies voor het Vondel monument, de ooievaars die er al vele jaren hun liefdesnestje hebben en natuurlijk de liefde vóór bomen. Die soms ook een beetje worden gebruikt in een onweerstaanbare behoefte iemand de liefde te verklaren. Hierbij een K.P. die duidelijk veel van A. houdt. Houd stand!

Dag 18

Sunday 5th Sep
Wééélderig, zou mijn oma gezegd hebben. Lekker, zeggen de lijsters. En ik ben stil van de schoonheid van de natuur.
Het lopen gaat steeds beter!

Dag 17 Waver schoonheid

Saturday 4th Sep
Weekend loop. Tocht naar de schoonheid van de rivier, de oude Waver, vlak onder Amsterdam. Loopt toch beter!! 
Mijn voorouders woonden hier in deze regio van de Boerenwetering. Mooi, mooier, mooist. 
En dan de ultieme toegift van weer twee nieuwe sponsors!
Geweldig! 

Dag 16 Verlaten

Friday 3rd Sep
Lopen lijkt nu weer iets beter te gaan. De 'loopjes' door het park van inmiddels 15 minuten zijn een soort wereldreisjes. Knuffelende hippies op de bank, studentengroepen in overleg, juppen die het vooral over zichzelf hebben, jongen die op een boomstam naast het water viool speelt, volgevreten slapende nijlganzen, krijsende halsbandparkieten, twee verloren backpackers, en op de laatste bank bij een stil veld ligt een zwerver zijn roes uit te slapen. Die zal strakjes weer vrolijk verder kunnen als hij deze verlaten fles champagne vindt.  Kan hij niet missen. 

Dag 15 Zandkorreltje in de stad.

Thursday 2nd Sep
Het ging vandaag weer! Zitten (samen) nu op 14,5 km.
Op ruim een derde. Magnifiek lieve mensen, met alle ondersteuning gaan we de eindstreep hopelijk halen.
Er heerste aan het eind van de ochtend redelijke rust in het park. Tenminste... Ik ving vandaag tenminste 10 gesprekken op van mensen die voor zichzelf uit praten. Met van die witte stokjes in hun oor. Met zo'n wolkje om zich heen. Geheel in hun eigen wereld. Vrij hard ook vaak. Maar ik heb helemaal geen zin om hun gezwets te horen.
Gek eigenlijk want van renners waar ik een gesprek van opvang, vind ik het geen enkel probleem. 
De foto is van mijn engel van eergisteren (mijn mobieltje was leeg)

Dag 14 Het goede voorbeeld

Wednesday 1st Sep
Beschermengel Laura viel in met 900 meter en nam gelijk kleindochter en jongste sponsor Lucie mee. Ze kan nog niet lopen met ruim zes maanden maar steunt en sponsort haar oma al! Moet niet gekker worden. Zie je haar kleine bolletje. Staks gaan we samen kleine stapjes zetten voor de wereld.
Zo trots!

Dag 13 Geluksdag

Wednesday 1st Sep
Vanochtend bleek waarom het gisteren niet zo lekker ging. Fikse blaas-, nierontsteking. Dank aan Alexander Fleming voor het antibioticum. Het begon tot me door te dringen dat het lopen vandaag (echt) niet zou gaan lukken. En daar stonden mijn beschermengelen al klaar!  Silvie zorgde voor een Cranberry theetje en liep 1050 mtr. met mijn 'loopapp' en maakte deze foto, omdat ze dacht dat ik dat wel leuk zou vinden. Inderdaad! Onkruid vergaat niet! ;)

Dag 12 'Ik wil even de groetjes doen'

Monday 30th Aug
Maandagochtend. Dacht even dat het me niet ging lukken vandaag maar na een tijdje toch maar gewoon gestart. En heb een extra ijkpuntje gevonden om de hoek van iemand die me elke dag de groeten doet. Fijn begin. Halverwege gewoon even gestopt en daarna weer doorr..

(*van Streetart Frankey? Verwijzing naar Loesje?)

Dag 11 Nieuw ijkpuntje

Sunday 29th Aug
De liefde, in het Vondelpark. Geen selvie maar een slotje. Op de Pater van Kilsdonk brug. 
Met lopen was het lastig, zondagblues, maar zoals 'Dijk' zegt we gaan door....

Dag 10

Saturday 28th Aug
Dag 10. Het is anders maar weet nog niet waarom. De Nijlganzen 'grazen' op hun bekende mooie rustige stukje bij het Vondel monument, de joggers rennen met hun soepele bewegingen, de hondjes rennen uitgelaten om elkaar heen. Dat is het!.. Er zijn bijna geen fietsbakken met kinderen. Tja natuurlijk, het is weekend. 
Én de reiger is er niet. Mijn ijkpuntje. Weekend? Of houdt hij/zij  zich schuil voor het regenbuitje..
Ik ben jullie allemaal zó dankbaar voor het support voor de actie van Greenpeace!!!

Dag 9 Met de reiger als ijkpuntje.

Friday 27th Aug
De giraffe is inmiddels gelukkig opgehaald. Maar deze reiger is een blijvertje! Vandaag verder 18 honden, 2 roeken, 4 waterhoentjes, 10 meerkoeten en 1 ekster in 14 minuten!
Thursday 26th Aug
Geduldig wachten tot hij weer opgehaald wordt

Week 2 Dag 8 nog 42 dagen te gaan..

Thursday 26th Aug
Vanochtend weer een kilometer kunnen lopen. (totaal nu 7,350 km) Na een regenbuitje ruikt het extra lekker in het Vondelpark.
De Nijlganzen met hun mooie grote zwarte ogen dribbelen voor me langs het water. Halverwege kom ik een giraf tegen de boom tegen, die daar wacht om weer gevonden te worden. Dan de grote toegift, de boom die helemaal gesnoeid is. Maar er zit toch nog leven in. Dapper, daar word je blij van...

Dag 7 Nog 43 dagen te gaan

Wednesday 25th Aug
Eerste week zit erop! 
Vanochtend lukte het nog niet. Bleef net als de spin even lekker zitten. 
Heb hem vol bewondering bestudeert. Zo klein en zo knap. Ja logisch dan wil je er even lekker middenin gaan zitten.
Vanmiddag ging weer, nu met 900 meter. 

Dag 6 Nog 44 te gaan

Tuesday 24th Aug
Vandaag weer klein stapje verder. Probeer telkens 50 mtr. meer te doen. Halverwege deze groep meerkoeten. Als je goed kijkt staan ze op een been. Waarom? 
In het Vondelpark zie ik de ochtend joggers, de ouders met kinderwagen, een oudere man die een boek leest met glas (jawel geen plastic) bier naast hem, training groepjes waarbij duidelijk ook veel onderling wordt gesjanst en de nijlganzen die worden gevoerd door een vrolijke wildbeboste man die duidelijk erg stoned is. Goeiemorgen, dat waren mijn 14 minuten in het Vondelpark voor de 'Greenwalk'.

Maandagochtend nog 45 dagen te gaan.

Monday 23rd Aug
Maandagochtend 23-08
Feestje bij de buren. Vanochtend zag ik dat we al halverwege zijn. Wat geweldig die ondersteuning voor deze actie!
Dat loopt gelijk een stuk beter. Écht zo fijn!!!
Samen ben je niet alleen.
Gisteren was een zware dag maar vandaag zelfs iets meer gelopen. Zit nu in totaal op 4350 mtr. Net boven m'n planning.
Komt door jullie. We gaan door...

Dag 4

Sunday 22nd Aug
zondag 22 aug. Dag 4 nog 46 te gaan.
De slaperige drizzle sloeg om in een stortbui. En alsof iemand aan de knoppen zat hield de regen plotsklaps op. En dat allemaal in de 13 minuten die ik loop.

Passie voor Greenpeace actie

Saturday 21st Aug
Onderweg deze passiebloem. Extra energie voor 850 meter. Passie voor de toekomst.

Dag 2 Nog 48 te gaan

Friday 20th Aug

Wederom 750 meter in het Vondelpark. Zonnetje lacht ons toe. Gaat goed. Morgen een stapje erbij.
De eerste sponcors zijn binnen. Goed begin

Zevenmijlslaarzen

Thursday 19th Aug
Week 1, Dag 1, Gestart met lopen (750 mtr) en met dagboek. Nog 49 dagen te gaan.

Thank you to my Sponsors

53

Patrick Weve

Respect

53

Bou Zeijlmans

50

Angeline Lim

Goed zo , Alice

50

Jan, Laurent En Silvie

Yes You Can!

50

Frank Fakkeldij

Wat een mooi initiatief, heel veel succes!

26.50

Len

Succes!

26.50

Harry Stork

Hee dappere! As je een wandelmaatje zoekt, laat maar weten. Ik vergezeld je graag. En als het echt moet en je een vervanger nodig hebt, count me in. Zet hem op. Voor de aarde!

26.50

Francien

goed zo moedige vrouw! ga ervoor. als ik mee moet lopen kom ik je graag helpen😘

26.50

Bavo & Dineke Van Rossum

Na revalidatie komt zonneschijn. Zet 'm op Alice voor het klimaat en vooral voor jezelf. Bavo & Dineke

26.50

Henny Van Grol

Wat een goede moed, ALICE !

26.50

Ineke Vrijlandt

Voor de laatste loodjes !

26.50

Toon Van Der Zande

Omdat wel uit het zicht....maar niet uit mijn hart.

26.50

Nel En Huib

sukses met de laatste loodjes... Dikke knuffel van Nel en Huib

25

Jan Gulmans

veel succes, alice!

25

Jan Gulmans

no 2

25

Jan Gulmans

no 3

25

Jan Gulmans

no 4

21.20

Laura Teeuwisse

Goed bezig mam!

21.20

Anneloes Weve-eleveld

Lieve Alice, Wat stoer van je dat je dit doet! Met kleine stapjes kom je óók heel ver! Wij hebben met liefde gedoneerd en hopen van harte dat je je doel behaalt. Toy toy toy! Liefs Daan en Anneloes, Bram en Tess

21.20

Flip Tocila

Veel kleine stappen maken een goed werk. Heel veel succes gewenst. Groeten, Flip

21.20

Alice Weve

21.20

Suzanne Roelofs

Heel veel succes lieve Alice, geweldig dat je dit doet!

21.20

Bartlema

21.20

Sabine D'hont

Lieve Alice, wat knap van je! En een geweldig goed doel! Liefs, Sabine

20

Ronit Eden

With much love and support!

20

Tinus Jongebloed

Ik werd geraakt door jouw motivatie. Met dank aan je broer.

15.90

Ceciel Kroes

zet m op Alice!!

15.90

Frank Weve

15.90

Minette, Juultje En Draak

Miauw miauw miauw!

15.90

Itchibane, Suzette En Romeo

Ook Frankrijk steunt de actie!

15.90

Marine Leboucher

15.90

Lot Fakkeldij

Wat een fantastisch mooi initiatief Alice! Heel knap van je en zet hem op!

15.90

Jeannette Maten

Beste Alice, Geweldig dat je je doelen hebt gehaald. Lopen voor het goede doel, maar ook voor jezelf. Ik hoop dat je de vruchten mag plukken van deze prestatie, zowel psychisch als lichamelijk. Hartegroet van Jeannette en Bert

15.90

Dick Van Broekhuizen

Go ALICE! Elke dag een stapje in de goeie richting!! Wat ben je toch een sterke vrouw!

15.90

Monique

Positieve actie voor een mooi doel, succes!

15

Anne-marie Van Dongen

Stoer hoor Alice! Goede actie. Zet hem op!

15

Jannetje Van Der Maten

Beste Alice, Heel veel succes en plezier met je sponsorloop. Een mooi initiatief van je dat wij graag steunen.

15

Selma Haverkate

Veel succes Alice, stoere actie van je!

10.60

Egbert Weve

10.60

Eri

Mooie actie! Succes bij het wandelen. Dat het ook bij mag dragen aan jouw herstel. Liefs, Eri

10.60

Egbert Weve

10.60

Lucie Dijkmans

Succes oma! Ik ben trots op je!

10.60

Alice Weve

Zet hem op!

10

Janice

Zet 'em op Alice!