Manon Prosé

My Activity Tracking

40
kms

My target 40 kms

Ik zamel geld in voor Greenpeace

Ik haal geld op voor Greenpeace tegen de bosbranden wereldwijd.

Mijn naam is Manon Prosé en de laatste tijd ben ik mij heel bewust geworden betreft het klimaat. Ik zou graag mijn ‘steentje willen bijdragen’ en ‘zaadjes willen planten’ onder de mens door actief bezig te zijn.

De komende weken zal ik 40 km in totaal gaan hardlopen. Dit doel wil ik bereiken voor oktober. 

'Run, for(r)est, Run'
verander ik nu naar; 
'Run, Manon, Run!'

Wil jij mij helpen ?

My Updates

35/40 km Verborgen bos

Thursday 23rd Sep
Lieve mensen!!!!!! Fijn dat jullie dit willen lezen. Inmiddels alweer de één na laatste blog van dit avontuur. Bij elke loop heb ik stil gestaan met de gedachtes betreffende het klimaat. En in de hoop dat we met het geld ,dat we straks ophalen, veel waardevolle dingen kunnen doen. Vandaag een loop door het bos van Vlieland. Het verborgen bos. Je hoorde de wind door de bomen suizen en de zee op de achtergrond. Dat is echt een gegeven kadootje om daar te mogen rennen. Ongelooflijk heerlijk. Heb zo genoten!

30/40 km vanuit het bos met het zicht op de berg

Monday 20th Sep
Lieve mensen !!!!! Fijn dat jullie mijn blog weer willen lezen over de natuur waar we zuinig, voorzichtig en trots op moeten zijn. Natuur is een ruim begrip en omvat van alles. De Van Dale omschrijft het als ‘ alles op de aarde wat niet door de mens is gemaakt, planten , dieren , bergen etc.’ En juist door dat soort dingen kan ik zo intens gelukkig worden en genieten. Mijn vakanties bestaat ook vaak uit wandelen , hardlopen en fietsen door de bergen, duinen, bossen etc. Het is zo heerlijk dat je er echt tot rust kan komen. Zonder lawaai van voorbijrijdende auto’s. Of de harde geluiden in de stad die ik liever dus omruil voor het vogelgezang in het bos. Laten we goed op de natuur passen want het is zo goed ook voor onze eigen gezondheid. Deze foto is gemaakt in Oostenrijk op 13 september waarbij ik een stuk door de bossen heb hard gelopen en werd beloond met een geweldig uitzicht na 5 km rennen. Groetjessss

Blijf geloven, 25/40 km

Thursday 9th Sep
Lieve lezer! Wat ik vertel in mijn eerste verhaal over je doel voor ogen houden kan soms lastig zijn. Mensen vertellen je soms (ongevraagd) verhalen waardoor je moed wel eens in je schoenen zakt. Maar dan, juist op dat moment, moet je bij jezelf blijven en alles er aan doen om blijven te geloven. Laat dat doel niet vervagen in de mist, maar houd het voor ogen. En laat het zeker niet beïnvloeden door anderen. Het is toch tenslotte mijn doel, wat heeft een ander daar op te zeggen? Een tijdje geleden kwam ik een citaat van Steve Jobs tegen. Ik vond het citaat zo goed en inspirerend (zie afbeelding). Wanneer er ‘onbewust’ mij de moed in de schoenen zakt. DAN... pak ik mijn hardloopschoenen en denk aan het citaat van Steve Jobs. Ik herpak mijzelf en blijf geloven dat we, samen met elkaar, verschil kunnen maken!

20/40 seizoensplaatjes

Friday 3rd Sep
Hallo lieve mensen!

Super leuk dat jij dit aan het lezen bent op het moment. Wellicht interesseer en bekommer je je net zoveel over het klimaat als ik. 
Het begrip 'klimaat' wordt hedendaags steeds meer een populairder woord. Dit woord lijkt wel in de mode te zijn, en een soort van trend. Maar als je aan mode en de trend van het moment denkt, dan denk je aan iets moois! Iets magisch.
Maar.... hier even de keerzijde, want zowel magisch als mooi is het niet!
Het veelbesproken woord moet weer in een positief daglicht komen te staan, en daar moeten we voor vechten.
Als je het begrip 'klimaat' googelt, en je afvraagt wat het precies betekent, wordt je vertelt dat het klimaat het gemiddelde weer is over een bepaalde periode. En door natuurlijke en menselijke invloeden kan veranderen (bron; KNMI)
En die menselijke invloeden lieve mensen, dat zijn wij! Wij zorgen voor klimaatverandering. Momenteel resulteert dit in opwarming van de aarde. Maar laten we het zo doen; we kunnen ons uiterste best doen om ons gedrag zo te veranderen dat het klimaat daardoor weer positief kan veranderen. 
Misschien een idee om het meest besproken woord te wijzigen van 'klimaat', naar 'verandering'. 
Want zeg nou zelf, de seizoen willen we toch behouden! Elk seizoen is zo uniek in zijn soort. De herfst die er straks weer aan komt en de mooie kleuren die er bij komen kijken. Daar willen we nog lang van kunnen blijven genieten. 


15/40 km, boom met verhaal

Sunday 22nd Aug
Hello hello!

Vanochtend was het weer zover, yes !! 
Ik mag de hardloopschoenen aan.
Tijd om mijn doelen verder te behalen en geld in te zamelen voor een heel goed doel!!

Aan motivatie vanochtend geen gebrek. En zeker niet omdat mijn fanatieke hardloop-mams vanochtend ook al wat meters had afgelegd met haar hardloopgroep. Dus huppakee! 
Het weer was net als de vorige keer, REGEN.
En dus was ik nog meer gemotiveerd!
Tijdens deze hardlooptocht zoveel mogelijk waterplassen NIET ontweken. Ik was toch al doorweekt door de regen. Kortom, natte voeten moesten er zeker ook van komen, anders was het niet compleet. Aangezien het de hele ochtend al aan het regenen was, lieten de bladeren van de bomen hier en daar nog extra dikke druppels vallen. Het idee gaat vaak in je op, even onder de bomen langs om te schuilen. Maar dat werkte juist nu precies andersom.
Op een gegeven moment liep ik langs zo uniek mooie boom. Een boom zo hoog als een flatgebouw en vergezeld werd door een heel aantal takken. De reden dat ik deze boom zo fotogeniek en topmodel waardig vond, was omdat het een verhaal uitstraalde. Als deze boom zou kunnen praten, dacht ik, dan had ik daar de hele middag gezeten. En wellicht de hele dag!
Met deze gedachte maakte ik een sprongetje naar de bomen bij de bosbranden. Die bomen hebben een vreselijk, treurig einde ondergaan van hun bomenverhaal. Het is heel treurig dat zo prachtig stukje natuur zo tot zijn einde komt.
En vandaar moeten we er alles aan doen om die bomen te redden in de bosbranden!
Met elkaar willen luisteren, in ons hoofd, naar de verhalen van bomen is hetgeen waar ik voor wil lopen! 

10/40 km in de waterplas

Monday 16th Aug
'Het zit het 'm allemaal in het doorzettingsvermogen. Niet willen opgeven. Je doel voor ogen houden. Zonder ze te sluiten. En daar gaat het naar mijn mening ook om, deze gedachten vasthouden.......om verschil te maken'

Toen ik vanmorgen wakker werd keek ik naar een donkere lucht. Een grote grijze wolk kwam langs , die maar al te graag het hier wilde laten regenen. Tja de keuze was voor mij weggelegd. Wat ga ik doen?
Laat ik mijzelf nat regenen of kies ik ervoor om te wachten totdat het droog wordt?
En boem, dat was de trigger! De druppel!
De bewustwording van hetgeen waarom ik JUIST in de regen wilde lopen.
Ik gebruik de regen, het water, als metafoor om mijzelf te herinneren aan de bosbranden. De gedachte waarvoor ik zo graag geld wil ophalen. 

Dus trok ik mijn hardloopschoenen aan en probeerde tijdens de loop in zoveel mogelijk waterplassen te stappen. 
Raar idee is dat je tegelijkertijd met natte, doordrenkte schoenen ook denkt aan de aanhoudende droogte en natuurrampen wereldwijd. 
Door de klimaatverandering ontstaan er minder regenbuien, en dus meer droogte. Zo ontstaat er ook meer 'droogte' bij de mens die er al heel wat tranen hiervoor hebben laten vallen. Denk aan mensen die moeten vluchten voor een nieuwe woonplek bijvoorbeeld.
Zonder water kunnen wij ook niet leven, en dus de natuur ook niet.

Op naar de volgende 5 km en op naar een volgende blog ( jaja, ik geloof nog steeds niet dat ik ooit zo bloggen, haha)

Groetjesss

5/40 km samen met de eekhoorn

Friday 13th Aug
Helllo! 
Mijn eerste blog ooit! Jawel, dat mag wel in de krant!
Normaal gesproken ben ik niet van de sociale media en bevind ik mij liever op de achtergrond. Een positie waarin ik mij prettiger voel.
Maar soms moet je uit je comfortzone stappen om iets in beweging te krijgen. Voor deze goede actie laat ik maar al te graag wat meer van mezelf horen.
Vanochtend, de eerste 5 van de 40 km, volbracht. In principe zit hier voor mij niet de uitdaging in. Voor mij zit meer de uitdaging er in om zoveel mogelijk geld op te halen. 
De eerste 5/40 km heb ik gelopen op mijn eekhoorn sokken. Ik vond dit wel zo toepasselijk. Deze prachtige dieren hebben ook erg last van de bosbranden. Tijdens de bosbranden kunnen ze soms geen kant op, wat kan leiden tot vreselijke situaties. Daar word ik erg verdrietig van.

De komende hardlooptochtjes probeer ik elke keer iets mee te nemen, aan te trekken, iets te fotograferen, of te ervaren waarvan ik denk dat het betrekking heeft op deze actie. En dit vervolgens te delen op deze pagina.

Tot de volgende keer!

Thank you to my Sponsors

42.40

Od & Tb

Super niggie, veel succes

27.56

N En K

Goed bezig zusje. Op naar een gezonder milieu!

26.50

F P

NATUURlijk sponsor ik

26.50

Klaske Prosé

Trots op mijn dochter die zich goed inzet voor deze mooi wereld

26.50

Jacqueline Romkes

Super trots op jou Manon! Geweldig dat je dit doet voor ons en voor de toekomst!🍀🙌🏻

26.50

Annet Hofsink

Ontzettend goed hoe je verschil maakt! Keep up the good work! En wat schrijf je leuk :) Ik zie straks buiten allemaal bomen met verhalen :)

26.50

Ellen Naber

Je doel voor ogen houden een mooie metafoor Manon! Benieuwd naar je volgende inspirerende blog Lieve groet Nico en Ellen

25

Ymkje

Joeeee na deze actie word je vast niet meer vlak voor de finish ingehaald door hardloopman met ring!

21.20

Wieger Romkes

Goed bezig voor het klimaat en de eekhoorntjes.

21.20

Anouk Prose

JE BENT MIJN ALLES PONNIE. Zo goed dat je dit doet! Dikke kus van mij en ook kusjes van Jelmer& je neefjes

21.20

Marijke

Mooie actie Manon, loop ze

21.20

E, A & S

Super goed Manon, succes! Liefs Erik, Anniek & Sverre

20.21

Birgit

"Uit je comfortzone stappen om iets in beweging te krijgen." Mooie stappen Manon, geniet ook van het lopen!

20

Bart

Zet ’m op Manonneke! :-)

20

Rin Zijlstra

Goed bezig

15.90

Albert Romkes

Volg je ideaal

15.90

Fokje Kooistra

15.90

Lisa Post

Heel goed initiatief! 😄

10.60

Dorieke

Mooi initiatief Manon, succes!

10.60

M&m

Goed bezig!

10.60

Merel Bot

Super trots op jou lieve Manon! De natuur heeft geen stem, maar jij geeft haar er één 😍 Liefs Jochem en Merel

10.60

Je Nichtje Lou

Trots op mijn stoere, lieve nicht!

10.60

Lia Scholtanus

Succes Manon!! Mooi streven en goede actie. Grtjs Lia

10.60

Irma Rijpstra

Goed bezig 👍🏻👍🏻

10.60

Annemarie De Haan-de Rooi Van Gosliga

Toppertje…de kop is er af 👍🏻 Zet ‘m op!!

10.60

Marije Poel

10.60

Wilma Hallema

Super dat je dit doet Manon! Zet hem op

10.60

Simone En Ewout

Super lekker bezig topper Non! 💪🏻

10.60

Marieke

Wat goed van je Manon, veel succes!

10.60

Erik

Succes!

10.60

Aren De Boer

10.60

Hiltje Hell

Succes🏃🏻‍♀️👍

10.60

Teye Heimans

Succes!

10

Annemamiauw

YOU GO GIRL! X

10

Eline

Zet m op Manon!

5.30

Marijke Osinga

Heel veel succes Manon!

5.30

Fokje Kooistra - Haarsma

Wat goed van je Manon! Veel succes! Xx Fokje

5.30

Marije Harmse

Heel veel succes!!

5.30

Jessica Schuurman

Super knap!! Heel veel succes! Je bent een topper😁

5.30

Lukie Kiestra

Mooi initiatief Manon

5.30

Elly Bunt

Succes Manon 👍

5

Gwen Sieswerda

Lekker bezig!! :) 🌿