Waarom wij in actie komen

Bossen zijn van levensbelang voor onze planeet. Maar door ontbossing en de stijgende temperaturen
komen hevige bosbranden nu steeds vaker voor. We moeten in actie komen. Doe je mee?

Wereldwijd zijn bosbranden aan de orde van de dag. Mensen en dieren vluchten voor hun leven, maar weten niet waarheen. Dat is een groot probleem voor de miljoenen mensen die in het bos leven, maar ook voor alle bijzondere plant- en diersoorten die een cruciale rol spelen in ons klimaat.

 

Een rondje om de aarde

Met GreenTeam komen wij in actie! Doe je mee? Samen lopen of rennen we een rondje om de aarde om geld op te halen tegen deze ramp. Een rondje om de aarde klinkt misschien wat ambitieus, maar als 1.000 sportievelingen ieder 40 km afleggen zijn we al rond.

Ons uiteindelijke doel is om met deze 40.000 kilometer € 50.000,- op te halen. Dat is € 50,- per wandelaar, en €1,25 per kilometer. Een toegankelijk streefbedrag waarmee we veel impact kunnen maken. Het streven is dat er binnen 1 week 40 km wordt afgelegd. Dat moet gebeuren voor 10 oktober.

Is het lopen of rennen van 40 km niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook een bijdrage leveren door te doneren!

 

Megabranden: een wereldwijd probleem

Het is belangrijk dat we nu in actie komen. De gevolgen van de bosbranden zijn namelijk op veel plekken merkbaar. Zo gaat in Rusland jaarlijks een bosgebied van 40 miljoen hectare in vlammen op en merken we ook in Nederland de effecten. De grote bosbranden dragen namelijk fors bij aan de opwarming van de aarde, wat in Nederland een verdere stijging van de zeespiegel betekent. Zorgelijk, en toch is Nederland nog steeds betrokken bij deze natuurverwoesting, o.a. doordat we soja voor veevoer en vlees importeren, zonder te weten of er ontbossing heeft plaatsgevonden bij de productie hiervan. Dat kunnen we niet laten gebeuren.

 

Waarom zijn deze donaties zo belangrijk?

Het moge duidelijk zijn dat het belangrijk is dat we nu in actie komen. Daar is geld voor nodig. Omdat Greenpeace overtuigd onafhankelijk is accepteren we geen geld van overheden en bedrijven, maar dragen we verantwoording af aan de mensen die ons steunen. Met jullie steun kunnen wij:

  • Miljoenen mensen mobiliseren om grote bedrijven onder druk te zetten die geld verdienen ten koste van het regenwoud
  • Monitoringsvluchten uitvoeren om illegale boskap te signaleren, bewijslast verzamelen en rechtszaken aanspannen
  • Onderzoeken doen naar om bosbranden
  • Vrijwilligers opleiden via trainingskampen en online cursussen
  • Brandweerpakken en materiaal aanschaffen voor vrijwilligers

Het zou fantastisch zijn als je samen met ons in actie komt.

 

 

Doe Mee Doneer