Hoe werkt het

Met GreenTeam komen we in actie! Doe je mee? Samen lopen of
rennen we een rondje om de aarde om geld op te halen tegen de
bosbranden. Lees hieronder hoe je mee kunt doen!

Een actie starten

Wat is GreenTeam?

add remove

GreenTeam is een gelegenheidsformatie van hardlopers en wandelaars die samen een rondje om de wereld lopen tegen bosbranden.

Een rondje om de wereld, hoe lang is dat wel niet?

add remove

Dat is 40.000 kilometer, flink wat stappen dus.

Hoe haalbaar is het om zoveel kilometer te lopen? 

add remove

Heel erg haalbaar. Kijk, 65% van alle Nederlanders maakt wel eens voor het plezier een wandeling van een uur of langer. 3,6 miljoen Nederlanders wandelen zelfs minstens één keer per week. De gemiddelde wandeling is 6,5 km. Ook hebben we in Nederland ruim 900.000 hardlopers die gemiddeld 34 km per maand lopen. Voor een rondje om de wereld hebben we ‘maar’ 1000 sportievelingen nodig die ieder 40 km lopen (en deze 40 km mag je verspreid over meerdere dagen afleggen)

Hoeveel kilometer moet je lopen om mee te doen?

add remove

Dat ligt helemaal aan jezelf. We gaan uiteraard niemand verplichten om een minimaal aantal kilometers te lopen. Maar geven je graag het volgende mee: als 1000 deelnemers 40 km lopen, is dat 40.000 km. Het liefst binnen één week, voor 10 oktober. Ofwel: een rondje rond de aarde. Dat is toch een mooie manier om in actie te komen voor onze bossen? 

Wat is het doel?

add remove

Het is ons doel om € 50.000 euro op te halen. Dat willen we doen door met 1000 sportievelingen één rondje om de aarde te lopen. Dat is in totaal 40.000 km, dus 40 km per deelnemer. Als iedere loper of wandelaar € 50,- ophaalt bij zijn supporters hebben we ons doel bereikt.

Omgerekend is dat € 1,25 per kilometer. Moet lukken toch?

Kan ik ook samen met iemand meedoen?

add remove

Ja, zeker. Naast dat je onderdeel wordt van het officiële GreenTeam, kun je daarbinnen ook nog een eigen team vormen met vrienden, collega’s en familie. Wel zo leuk toch? Je kunt je hier aanmelden, bij het aanmelden kom je vanzelf de optie tegen om je als team op te geven.

Hoe kan ik zien hoeveel kilometers ik al heb afgelegd? 

add remove

Door je aan te melden voor GreenTeam wordt er automatisch een persoonlijke pagina voor je aangemaakt. Daar vind je een overzicht van je sponsors en je ingezamelde bedrag en je sportprestaties. Doordat je account gekoppeld is aan Strava, Fitbit of mapmyfitness, krijg je op op deze pagina een overzicht van de afgelegde kilometers, het aantal gelopen stappen en je snelheid.  

Fondsen werven

Moet ik als deelnemer donaties ophalen om mee te kunnen doen aan GreenTeam?

add remove

GreenTeam is een sportieve actie waarmee we geld ophalen voor de strijd tegen bosbranden. We hopen daarom dat elke deelnemer zoveel mogelijk fianciële steun gaat verzamelen. Het ingezamelde bedrag gebruikt Greenpeace om concrete actie te ondernemen tegen bosbranden. Wat we zoal doen? We laten drones patrouilleren om beginnende branden te signaleren, we leiden vrijwillige brandweerteams op om branden te blussen en we ondersteunen de mensen die in en van de bossen leven om hun thuis zo goed mogelijk te beschermen. 

Wat gebeurt er met het geld dat ik heb ingezameld?

add remove

Greenpeace accepteert geen geld van overheden en bedrijven. Verantwoording dragen we daarom alleen af aan de mensen die ons steunen. Mensen zoals jij. Dankzij jou komen we op alle continenten in actie om de bossen te beschermen: van Afrika tot Indonesië en van Australië tot Rusland. Met jouw hulp kunnen kunnen we onder andere: 

  • Monitoringsvluchten uitvoeren om (aangestoken) branden zo snel mogelijk te signaleren 
  • Inheemse gemeenschappen bijstaan in het onderzoek naar de verantwoordelijken en die voor de rechter dagen
  • Vrijwilligers opleiden tot volwaardige blusteams
  • Brandweerpakken en materiaal aanschaffen 
  • Met bewustwordingscampagnes zoveel mogelijk mensen mobiliseren om overheidsbescherming van de bossen te eisen.

Hoe kan ik mijn netwerk laten weten dat ik meedoe? 

add remove

Je kunt je sportieve actie delen via Facebook, Instagram of Twitter en door iedereen erover te vertellen die het maar horen wilt. Via je persoonlijke pagina kun je al je supporters op de hoogte houden van je voortgang.  

Binnen hoeveel tijd moet mijn streefbedrag behaald zijn?

add remove

Deze sponsorloop loopt van 1 juni t/m 10 oktober. Je hebt tot die laatste dag nog de mogelijkheid om supporters te werven. Is de actie afgelopen en wil je alsnog geld doneren voor de bescherming van onze bossen? Dan kan dat via onze website. 

Kost het geld om mee te doen?

add remove

Nee, het aanmelden en meedoen kost je niets. Maar het zou natuurlijk te gek zijn als je zelf ook een donatie doet en zo het goede voorbeeld geeft. :-) 

Er zijn technische problemen met mijn ontvangen donaties. Waar kan ik terecht?

add remove

Dat is erg vervelend. Neem contact op via info@greenpeace.nl en we zorgen dat je zo snel mogelijk geholpen wordt. 

Hoe kan ik mijn Strava, MapmyFitness of Fitbit aan dit platform koppelen? 

add remove

Log in op www.greenpeace.nl/lopenvoordebossen en klik op jouw profiel. Ga dan naar mijn activiteit en kies welk fitnessprogramma (Strava, MapMyFitness of Fitibit) je wilt koppelen. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar de betreffende app waar je op inlogt en en zo de koppeling bevestigt.